Myndigheter ska dela lokal

Försäkringskassans Trelleborgskontor planerar en flytt. Målet är att öppna ett nytt servicekontor i samarbete med Skatteverket i början av nästa år.
Trelleborg • Publicerad 25 augusti 2009

TRELLEBORG. – Vi ska lämna lokalerna på Östergatan sista december, säger Ann-Louise Göransson, chef för Försäkringskassans lokalkontor i Trelleborg.

Vart de ska ta vägen efter det vet hon inte i dagsläget men planen är att Försäkringskassan och Skatteverket ska ha ett gemensamt servicekontor från och med januari. Liknande samarbeten finns redan i bland annat Simrishamn och Ystad. Enligt Ann-Louise Göransson, som är chef även för de lokalkontoren, har det fallit väl ut.

– Många blir överraskade av att de möter en person som kan svara på frågor för båda myndigheterna.

I framtiden kan det även bli aktuellt att fler myndigheter delar lokal. Ann-Louise Göransson säger att det både är ett sätt att bemöta besparingskrav och höja kundnyttan. Vissa myndighetsfrågor är dock svårare att kombinera än andra. Arbetsförmedlingen har visat intresse för samarbete, men det lär inte bli aktuellt att de delar Försäkringskassan än på ett tag.

– Det ska utredas vilka arbetsuppgifter man kan ha på ett servicekontor. Det är strikt reglerat vilka uppgifter man får utföra, säger Ann-Louise Göransson.

Johan Silfversten Bergman
Jennie Larsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.