Annons

Myndigheter befarar ovanligt blöt lussevaka

Årets lussevaka infaller på en fredag. Därför kan fylleriet bland ungdomar bli ovanligt utbrett. Nu kraftsamlar nattvandrare och myndigheter inför kvällen.
Trelleborg • Publicerad 11 december 2008

– Vi har förstärkt bemanningen med tio personer. Så vi är väl förberedda, säger Anders Nilsson, operativ chef för närpolisområde Söderslätt.

Förutom nattklubben Magasinet kommer uniformerad och civilklädd polis även att hålla koll på privata fester. Allt i syfte att begränsa fylleriet.

Annons

– Om man är under 20 år och går omkring med alkohol så tar vi den i beslag. Och den som är för berusad blir omhändertagen, säger Anders Nilsson. I första hand blir omhändertagna personer hemkörda. I andra hand får de spendera natten i en fyllecell. Oavsett vilket underrättar polisen alltid socialförvaltningen.

Dessutom kommer tre socialsekreterare att vara ute i fält under kvällen.

– Ungdomarna ska ju inte upp till skolan nästa dag så det blir säkert mycket att göra, säger Maria Gran på barn- och ungdomsteamet.

Hon får medhåll av Katrin Johansson, samordnare hos Nattvandrarna som även de beger sig ut i natten i sina nya röda jackor.

– Vår uppgift är inte att komma med pekpinnar utan att hjälpa, säger hon.

Bland annat kommer Nattvandrarna att stå utanför Magasinet där de bjuder på varmkorv och delar ut filtar.

– Tyvärr har många inte så mycket kläder när de går ut, säger Katrin Johansson.

Marek Stefaniak
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons