Annons

Mycket spring i benen på Smygeskolan

Vädret var fint och benen var fulla med spring på fredagen när det var dags för Smygeskolans elever att starta i årets skoljogg.
Trelleborg • Publicerad 24 september 2004
Det var rusning direkt när skoljoggen på Smygeskolan i Smygehamn startade på fredagen Bild: TOMAS NYBERG
Det var rusning direkt när skoljoggen på Smygeskolan i Smygehamn startade på fredagen Bild: TOMAS NYBERGFoto: 

Strax efter klockan tolv på fredagen samlades nästan alla eleverna på Smygeskolan på tennisplanen bakom skolan.

– Det är ungefär 240 elever från förskolan upp till sjätte klass som springer skoljoggen här, berättar Mats Eklund, som är en av dem som höll i arrangemanget med skoljoggen på Smygeskolan. Några av de äldre eleverna stod först och nästan darrade av iver att ge sig iväg på den 2,5 kilometer långa joggingrundan. De skulle springa på tid, medan de allra flesta av eleverna på skolan tog det lugnare och joggade eller gick runt slingan.

Annons

– Men det där med tiden är inte så allvarligt, säger Mats Eklund. Det är för att de själva vill det.

Skoljoggen är ett årligt återkommande arrangemang och hålls på alla skolor i Trelleborg. Joggen är också ett sätt att få in bidrag till olika ideella organisationer. I år var det bland annat BRIS (Barnens rätt i samhället) som fick ett bidrag genom skoljoggen i Trelleborg. Barnen som är med på skoljoggen har fått lov att ge ett frivilligt bidrag, en tia i så kallad springpeng. Förutom till Bris går pengarna i år till Junis, IOGT-NTO: s ungdomsförbund.

Tidigare har skoljoggen varit en manifestation för barncancerfonden.

Lasse Bryggare

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons