Annons

Mycket betyg för pengarna i Trelleborg

I Trelleborgs skolor får man relativt höga betyg för de pengar som satsas. I en undersökning som Dagens samhälle gjort hamnar Trelleborg på plats 60 i landet.
Trelleborg • Publicerad 21 december 2011

Det är alltså bara 59 av 289 kommuner som får ut mer betyg per krona än Trelleborg.

– Det betyder att vi har en organisation som är effektiv, säger Lars Mikkelä (M), bildningsnämndens ordförande i Trelleborgs kommun.

Annons

Listan toppas av Danderyd där kostnaden är 244 kronor per betygspoäng jämfört med Trelleborgs 307. Flera kommuner som ligger nära Trelleborg når goda resultat, Lomma ligger tvåa, Skurup nia och Vellinge på plats tio i landet. Lite sämre är det för Lund på plats 48, Ystad på plats 98 och Malmö på plats 248.

Enligt undersökningen har Trelleborg dock dalat de senaste åren. Åren 2002 till 2006 hade kommunen en genomsnittlig placering på 60, de senaste fem åren är den genomsnittliga placeringen 109.

Lars Mikkelä säger att han inte läst undersökningen och vill inte dra för långtgående slutsatser av den.

– Spontant är det glädjande att vi får mycket betyg för pengarna, och då kan man bara berömma dem som jobbar inom skolan, säger han.

Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons