Annons

Mutbrottsutredning mot Trelleborgshem fortsätter

En begäran om offentlig försvarare har lämnats in till Trelleborgs tingsrätt när det gäller misstankarna om mutbrott i Trelleborgshem.
Trelleborg • Publicerad 15 april 2004

- Det är riktigt att det finns en sådan begäran i det målet, säger kammaråklagare Per Nichols på Riksenheten mot korruption. Enligt Per Nichols har det även hållits förhör i målet, där vd och förre ordförande i Trelleborgshem är misstänkta för mutbrott i samband med en resa till Tyskland. Per Nichols vill inte berätta så mycket om utredningsarbetet, men menar att misstankarna i vart fall inte minskat. - Misstankarna om mutbrott kvarstår och utredningen fortsätter, säger han. Enligt Per Nichols ska även flera förhör hållas i målet. Däremot vill han inte säga något om hur misstankarna ser ut och mot vilka de riktas. Inte heller kan han ge något tidsperspektiv på när utredningen har nått så långt att beslut om eventuellt åtal kan fattas. Leif Persson, vd på Trelleborgshem, vill inte säga något om frågan om offentlig försvarare. - Jag kommenterar inte den frågan, säger han. Som Trelleborgs Allehanda tidigare har berättat var det överåklagare Sven-Erik Alhem som vände sig till enheten mot korruption med misstankarna mot Trelleborgshem, efter uppgifter i media om att vd och ordförande i det kommunala bolaget bjudits på resor av byggentreprenörer, som fått uppdrag av Trelleborgshem. Sven-Erik Alhems anmälan rör framför allt eventuellt mutbrott när det gäller en resa år 2000 för Trelleborgshems vd och ordförande till Tyskland. Det handlar om att byggentreprenören Trebo hade fått ett uppdrag av Trelleborgshem värt 20 miljoner kronor. När avtalet var i hamn bjöd Trebo Trelleborgshems ledning på en resa till Lübeck.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons