Annons

Musikskolan blir dyrare

Det blir dyrare att ha barnen i musikskolan i Trelleborg. Avgiften för ämneskurserna höjs från 450 kronor per termin till 500 kronor.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2002

Blockflöjt och kör kommer att kosta 250 kronor per termin i stället för som nu 225 kronor medan avgiften för vuxna, 1500 kronor per termin, blir oförändrad. Den stora förändringen blir i familjerabatterna. Som det är nu behöver inte någon familj betala mer än 1350 kronor (tre gånger 450:-). Meningen är att familjer som har fler än tre barn inte ska behöva betala för barn nummer fyra och vidare. För familjer med många barn och ansträngd ekonomi är detta bra. Nackdelen är då att det första barnet kan gå på tre ämnen och det andra barnet på ett. Då har familjen redan passerat taket och resten av familjens barn kan gå på hur många ämnen som helst utan att kostnaden för familjen ökar. Upplevelsenämnden beslutade i tisdags att införa ett nytt system där samtliga betalar fullt pris för alla ämnen som man väljer. Fjärde barnet i familjen får gå gratis på ett ämne, sedan får även de betala fullt pris för de ämnen man väljer. Musikledare Jörgen Flink räknar med att musikskolans intäkter ska öka med omkring 60 000 kronor per år med det nya rabattsystemet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons