Annons

Musikpris blir årlig tradition

Några av Sveriges mest lovande klassiska musiker fick på onsdagskvällen ta emot stora prischeckar i Anderslövs kyrka.
Trelleborg • Publicerad 4 juni 2009
Foto: 
Eva Andersson, styrelseledamot i stiftelsen, tycker att det är kul att stipendieutdelningen blir en årlig händelse i Anderslöv på John Anderssons födelsedag.
Eva Andersson, styrelseledamot i stiftelsen, tycker att det är kul att stipendieutdelningen blir en årlig händelse i Anderslöv på John Anderssons födelsedag.Foto: 

ANDERSLÖV. Utdelningen av John Anderssons-stipendierna ska bli en årlig tradition.

– Jag har svårt att begripa hur det har gått till. Det är tack vare Musikhögskolan i Malmö och kyrkan här, säger Eva Andersson inför prisutdelningen.

Annons

Hon är barnbarn till John Andersson, den musikintresserade affärsmannen som levde och verkade i Anderslöv fram till 1967. Barnen Inga och Lars dog 2007 och i sitt testamente gjorde de klart att en stiftelse skulle grundas, med årlig utdelning av stipendier till unga klassiska musiker.

– Det här är stort, viskade kände musikdirektören Sixten Nordström, konferencier för kvällen.

Stipendiaterna, högskolenivå (50 000 kronor): Jae-Won Trignell, piano, Andrej Power, violin, Gustav Ölmedal, violoncell, Agnes Wästfelt, sång. Gymnasienivå (10 000 kronor): Synnöve Ekström, sång, Andreas Strömblad, sång.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons