Annons

Musiklekar i Anderslöv

Varje fredag samlas mammor och barn i Anderslövs församlingshem för att sjunga tillsammans. Församlingspedagogen Susanne Åberg leder sångstunden som avslutas med fika.
Trelleborg • Publicerad 18 februari 2005
Emma Olsson med sönerna Arvid och Edvin. Bild: Malin Sjöberg
Emma Olsson med sönerna Arvid och Edvin. Bild: Malin SjöbergFoto: 
Susanne Åberg leder musikleken. Hanna Ingvarsson och mamma Susanne Klein skymtar bakom Malin Andersson med dottern Saga.
Susanne Åberg leder musikleken. Hanna Ingvarsson och mamma Susanne Klein skymtar bakom Malin Andersson med dottern Saga.Foto: 
Alexander Ström i mamma Anns knä. Bild: Malin Sjöberg
Alexander Ström i mamma Anns knä. Bild: Malin SjöbergFoto: 

Tonerna av "Imse vimse spindel" ljuder ända ut bland barnvagnarna i kapprummet. Mammor och barn sitter i ring och sjunger tillsammans. Barnen är upp till 5 år gamla.

– Det är så kul att komma ut och träffa andra mammor, säger Ann Sofie Flodin.

Annons

Hennes dotter Veronica klappar förtjust takten till "Blinka Lilla Stjärna".

Mammorna sitter i ring. Susanne Åberg leder sången och barnen sjunger glatt med. Alexander Ström växlar mellan att dansa och sitta i mamma Ann Ströms knä.

– Mammorna tycker det är kul att komma hit och sjunga, säger Susanne Åberg.

Ibland lär sig barnen sånger på dagis som föräldrarna inte kan. Då kan det vara lite svårt att sjunga därhemma. Men här får de möjlighet att sjunga tillsammans.

Malin Sjöberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons