Annons

Musikkår packade Grand

Kommer någon ihåg Bang en Bomebomerang med Svenne och Lotta? De drygt 200 som var på Grand för schlagerkonserten med Söderslätts Musikkår gör det säkert.
Trelleborg • Publicerad 17 november 2005
Det börjar likna kärlek, banne mej var en av de gamla Eurovisionlåtarna som Kenneth Björner sjöng till Söderslätts musikkår. Conny Månsson vikarierade som dirigent. Bild: Claes Nyberg
Det börjar likna kärlek, banne mej var en av de gamla Eurovisionlåtarna som Kenneth Björner sjöng till Söderslätts musikkår. Conny Månsson vikarierade som dirigent. Bild: Claes NybergFoto: 
Grand var fullt till sista plats, och några på golvet, under schlagerkonserten med Söderslätts musikkår. Bild: Claes Nyberg
Grand var fullt till sista plats, och några på golvet, under schlagerkonserten med Söderslätts musikkår. Bild: Claes NybergFoto: 
I år är det 30 år sedan Svenne och Lotta vann med den duett som Malena och Kenneth Björner sjöng, Bang en Bomebomerang. Bild: Claes Nyberg
I år är det 30 år sedan Svenne och Lotta vann med den duett som Malena och Kenneth Björner sjöng, Bang en Bomebomerang. Bild: Claes NybergFoto: 

Redan strax före klockan 18 sträckte sig kön ut på Algatan. Grand fylldes till sista plats - och lite till. Och de fick sitt lystmäte. Ett urval ur 50 års schlagerfestivaler, men inte bara vinnare.

Ordinarie dirigenten Michael Nordberg hade blivit sjuk och ersattes av Conny Månsson. En del av melodierna var välkända som Augustin, April, April och Det börjar likna kärlek bannemej. Medan andra har glömskan hanterat på sitt sätt.

Annons

Malena Björner agerade både konferencier och sångerska och ledde publiken genom Eurovisionsschlagerns historia. Hon hade stöd av Kenneth Björner och Joachim Bäckström som med sin stora röst fyllde lokalen.

När konserten närmade sig sitt slut med ett schlagerpotpurri klappade publiken i takt och det var bara för Conny Månsson att slå in det planerade extranumret. Men inte heller det räckte. När ljuset tänts ropade publiken på "Mer". Det var bara för artisterna att ta extranumret en gång till innan alla var nöjda.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons