Annons

Musikgala ska samla in pengar till Barncancerfonden

Hallå där Ika Larsson, som är med i "Sticka för livet" där människor i hela landet stickar halsdukar och säljer dem. Pengarna går till Barncancerfonden.
Trelleborg • Publicerad 16 september 2011
Gunilla Jönsson, Anette Svensson och Ika Larsson från "Sticka i livet" samlar in pengar till barncancerfonden.
Gunilla Jönsson, Anette Svensson och Ika Larsson från "Sticka i livet" samlar in pengar till barncancerfonden.Foto: Tomas Nyberg

Vad har ni nu på gång?

– Vi ska ordna en musikgala med artister från hela Sverige. Från Trelleborg är kantorn Göran Christiansen med. Vi kommer också att sälja halsdukar och sjalar. Vi har släppt 200 biljetter och målet är att alla ska säljas. I så fall får vi in 30 000 kronor.

Annons

Hur har det gått med insamlingen sedan ni startade i januari?

– Det har gått bra. Vi har varit runt på olika arrangemang och någon marknad och sålt halsdukarna. Nu i sommar har sjalarna varit eftertraktade. Hittills har vi fått in närmare 40 000 kronor, det är jag jättenöjd med.

Vad är målet?

– Först pratade vi om att sticka en halvmara, 21 kilometer, men det kommer nog inte att gå. Vi har ju sagt att vi ska avsluta till årsskiftet. Ekonomiskt var vårt mål 10 000 kronor, så det är ju uppnått. Men vi fortsätter året ut.

Vad ska ni göra sedan?

– Ja, det får vi se. Vi kommer att få mycket tid över, för "Sticka för livet" tar mycket tid. Men det är värt varje stund jag lägger ner.

Fotnot: Musikgalan arrangeras i Kulturhuset på söndag klockan 15, en biljett kostar 150 kronor. Du kan följa "Sticka för livets" insamling till barncancerfonden på www.barncancerfonden.se/9226

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons