Annons

Musikfestivalen hotas av konkurs

Arrangörerna av Trelleborg music festival hotas av konkurs på grund av publikfiaskot, bekräftar Palmrocks anlitade advokat.
Trelleborg • Publicerad 29 juli 2008

Ett ekonomiskt bakslag väntar Palmrock, den ideella föreningen som står bakom Trelleborg Music festival.

- Det finns risk att föreningen Palmrock går i konkurs. Men vi ska till det yttersta försöka undvika att någon av arrangörerna går i personlig konkurs, säger advokat Svein E Lindgren.

Annons

Därefter fortsätter han:

- Jag vet inte hur stora skulderna är, men jag kan säga är att det är åtskilligt.

Styrelsen för Palmrock har ännu inte sammanställt hur många betalande besökare det var under festivalen, men har hittills gjort uppskattningen att det såldes omkring 1 000 biljetter.

- Först och främst vill jag att Palmrock ger mig alla uppgifter om intäkter och skulder, för att vi dels ska kunna göra en skattedeklaration, och dels få klarhet i hur detta ska kunna klaras upp.

Per Svensson, festivalgeneral, berättar att han och den övriga styrelsen ska diskutera hur föreningen Palmrock ska gå vidare.

- Det är så trist att det blev så här. Vi som verkligen ville ge trelleborgarna en bra festival, säger Per Svensson.

Därefter fortsätter han:

- Rent ekonomiskt är det här fruktansvärt.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons