Annons

Musiker på väg söderut

I helgen är det dags för den 23:e spelmansstämman i Smyge. Arrangörerna önskar fint väder och publiksiffror i stil med förra årets.
Trelleborg • Publicerad 25 juni 2008
Pia Herrström, Lasse Lorentzon, Bengt-Sture Nilsson, Jonathan Bratthall-Tideman, Nils Nilsson och Jakob Bratthall-Tideman spelar upp inför helgens stämma. Bild: Tomas Nyberg
Pia Herrström, Lasse Lorentzon, Bengt-Sture Nilsson, Jonathan Bratthall-Tideman, Nils Nilsson och Jakob Bratthall-Tideman spelar upp inför helgens stämma. Bild: Tomas NybergFoto: 

Under stämman 2007 slogs publikrekord med 10 000 besökare. Förutom kommunens jubileumsfirande var det Orsa spelmän som lockade folk då.

Men faktum är att arrangörerna ser en skillnad i hur spelmansstämman bemöts av folk i branschen.

Annons

- Förr fick vi jaga spelmännen, men nu tar de kontakt med oss och vill komma hit, säger Pia Herrström i programkommittén.

Flera av de traditionella punkterna som spelmansgudstjänsten i Östra torps kyrka och uppmarschen från hamnen till köpmansmagasinet finns kvar på programmet. Nytt är ett internationellt inslag.

- Vi har diskuterat något liknande under några år och nu blir det av i form av gruppen Tummel som spelar östeuropeisk judisk musik, säger Lasse Lorentzon som också sitter i programkommittén.

Smyge spelmansstämma pågår den 27-28 juni i och vid köpmansmagasinet.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons