Annons

Musikalisk kamp drog folk

Identifiera sångaren eller bandet till 100 olika låtar genom att bara få höra 30 sekunder av varje stycke. Den utmaningen ställdes deltagarna i It takes two inför.
Trelleborg • Publicerad 18 juni 2012
Cecilia Lundquist och Gunnel Andersson var två av deltagarna i musiktävligen It takes two som arrangerades på Ångkvaren. ”Det är roligt att utmana sig själv", säger Cecilia Lundquist.
Cecilia Lundquist och Gunnel Andersson var två av deltagarna i musiktävligen It takes two som arrangerades på Ångkvaren. ”Det är roligt att utmana sig själv", säger Cecilia Lundquist.Foto: Claes Nyberg

Kvalet i tävlingen anordnades på lördagen och samlade 28 lag med vardera två deltagare. Finalen hålls 25 augusti. I ett av lagen fanns Cecilia Lundquist och Gunnel Andersson. Två verkliga veteraner i sammanhanget.

– Det är sjunde gången vi är med. Vi har kommit tvåa en gång och fått flera placeringar utanför pallen, säger Cecilia Lundquist.

Annons

Inför årets tävling var därför målsättningen klar.

– Final. Det är absolut vad som gäller, säger Gunnel Andersson.

Trots det hade de inte förberett sig på något särskilt sätt.

– Vi har vilat oss i form. Men vi lyssnar väldigt mycket på musik, så det ger träning, säger Cecilia Lundquist.

Tävlingen leddes av Peter Kronström.

– Innan tävlingen börjar vill jag att alla stänger av sina mobiler. De får ni inte använda, säger han.

Ossian Sandin
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons