Annons

Musikalglädje i Parken

Sound of Music, My Fair Lady, två showande operaartister. Det och en skicklig konsertpianist var det enda som krävdes för att trelleborgarna skulle stämma upp i skönsång när Malmö opera besökte Parken med sing along-förställningen My Fair Music på fredagen.
Trelleborg • Publicerad 16 oktober 2009
Foto: 
Foto: 
Susanne Flink och sångkollegan Magnus Loftsson bjöd tillsammans med Johan Bergman på piano, på skönsång när Malmö opera besökte Parken i fredags.
Susanne Flink och sångkollegan Magnus Loftsson bjöd tillsammans med Johan Bergman på piano, på skönsång när Malmö opera besökte Parken i fredags.Foto: 
Susanne Flink.
Susanne Flink.Foto: 

– Det viktiga är inte att ni sjunger bra utan att ni sjunger mycket och att det känns bra, inledde Susanne Flink, sångerska vid Malmö opera. Och de besökare som inte drogs med i sångglädjen efter att den kollektiva nervositeten väl släppt, var lätt räknade.

– Att så många faktiskt sjunger med är verkligen jättekul. Men det hade jag å andra sidan på känn, säger Annika Lindkvist från Trelleborgs kommun, som arrangerade kvällen.

Annons

– Jag har själv sett föreställningen innan och förstått att folk tycker att det är jättekul att få sjunga med. Det brukar vara väldigt poppis, säger hon och blickar ut över den nästan slutsålda lokalen.

Föreställningen My Fair Music är ett ambulerande arrangemang som rest Skåne runt sedan september i år, och fortsätter till slutet av november. Och i Trelleborgssalen gick förväntningarna på den rosade showen inte att ta miste på.

– Jag vill ha sång och glädje. En riktig feelgood-kväll kort och gott, säger Rita Persson, före detta trelleborgare på besök från Göteborg.

– Vi vill ha glad musik som gör oss ännu gladare, säger hennes syster Sonja Rickardsdotter från Trelleborg och skrattar.

Olof Broddesson
Kristoffer Törnmalm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons