Musik som inspiration på Grand

På repertoaren stod sånger och psalmer som vanligtvis hörs på begravningar men i publiken hade varken sorg eller svarta kläder.
Trelleborg • Publicerad 11 mars 2010
Foto: 
Evelina Bladh Winborg var en av artisterna på konserten Inspiration för själen på torsdagskvällen.
Evelina Bladh Winborg var en av artisterna på konserten Inspiration för själen på torsdagskvällen.Foto: 

TRELLEBORG. Torsdagskvällens konsert Inspirations för själen på Grandbiografen var tänkt just som en inspirationsstund snarare än ett sätt att få tårarna att rulla längs kinderna. Arrangören Fonus hade samlat ihop ett gäng av de musikanter och sångerskor som brukar medverka på företagets begravningar. Resultatet blev en blandning av psalmer, klassiska stycken och andra sånger.

– Det här är en av mina favoritlåtar. Men jag tycker att melodin är för vacker för att jag ska vilja ta med texten, förklarade Pernilla Cederblad innan hon spelade My way på sin kornett.

Medverkade på scen gjorde också Mikael Järlestrand, Jörgen Tånnander, Evelina Bladh Winborg och William Runnström.

Förutom Sinatras signaturmelodi fick publiken också höra psalmen Du omsluter mig, Mikael Wiehes På andra sidan stjärnorna och Åsa Jinders Tänk om människor kunde flyga, bland andra stycken.

Olof Broddesson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.