Annons

Musik och dans förgyllde julfesten

Dans och klackarna i taket. Och inte minst: sill, julskinka och snaps. PRO firade julens ankomst i stor stil.
Trelleborg • Publicerad 3 december 2009
Foto: 
Nisse Willsson och Marta Wiklund var först på golvet när kasedansen satte igång efter maten.
Nisse Willsson och Marta Wiklund var först på golvet när kasedansen satte igång efter maten.Foto: 

TRELLEBORG. Den för dagen tomteklädda nöjeskommittén hade ägnat många timmar åt att förbereda den årliga festen. Inte minst genom att samla in julklappar hos lokala företag och att slå in paketen ett efter ett. 194 klappar blev det, som lades på stolarna innan festen började.

Men julstämningen hos arrangörerna grumlades när det uppdagades att en handfull klappar saknades när det var dags att sätta sig till bords. Någon eller några långfingrade julfirare hade varit framme och norpat åt sig.

Annons

– Det är väldigt taskigt gjort. Det är ju vuxna människor. Vi fick ta orkesterns klappar och ge till dem som inte fått någon. Orkestern fick blommor istället, sa en bedrövad Gun Wihlborg i nöjeskommittén.

Men trots det var stämningen vid borden god. Pratet och skratten ekade i Parkens rotunda. Laila och Bengt-Arne Olsson var på utmärkt festhumör.

– Det är jättefint, hur gott som helst. Det här har de fixat bra, konstaterade Bengt-Arne som till skillnad från de flesta av sina bordskamrater inte hade öppnat sin klapp än.

– Jag väntar till julafton. Det är många här som är nyfikna på vad jag fått, och därför tänker jag inte öppna den, sa han och skrattade.

Calle Sandstedt
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons