Annons

Museilok ångar på i Klippan

Den 26 augusti 2006 gick den sista resan för järnvägsmuseets lokomotiv från Trelleborg till Klippan. I helgen finns chansen att se en del av rariteterna på spåret igen.
Trelleborg • Publicerad 11 september 2009
Foto: 
Under tio år renoverades det gamla loket i Trelleborg innan det flyttades till Klippan.
Under tio år renoverades det gamla loket i Trelleborg innan det flyttades till Klippan.Foto: 

TRELLEBORG. Föreningen Veteranjärnvägen kommer på söndag att köra med ett av de gamla loken som fram till för tre år sedan stod uppställt i den gamla stationen i Trelleborg. Men den nyfikne får bege sig till Klippan.

– Vi ska köra med loket som gick på Bjärred-Lund-Harlösa järnväg, berättar Uno Pettersson, sekreterare i Föreningen Veteranjärnvägen som har Öppet hus i Klippan på söndag.

Annons

Intresset för de gamla loken och vagnarna finns fortfarande i Trelleborg. Stig Olsson och några av entusiasterna som höll i Veteranjärnvägens verksamhet kommer att vara på plats i helgen.

– Det är jättetrevligt att se ångloket köra men roligare om vi fått köra här, säger Stig Olsson.

Johan Silfversten Bergman
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons