Museet öppnar igen

Efter ett halvår slår Trelleborgs museum upp portarna på nytt. På fredag kväll blir det invigningsfest med ett ljud- och ljusspel på den nyrenoverade fasaden på byggnadens norra sida.
Trelleborg • Publicerad 8 oktober 2002
T f museichef Ingela Jacobsson. BILD: TOMAS NYBERG
T f museichef Ingela Jacobsson. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Ingela Jacobsson. BILD: TOMAS NYBERG Skulptören Alexius Huber visar skulpturer och andra verk i blänkande stål, det blir underhållning med jazzmusik, gamla foton av gamla gårdar på Söderslätt ställs ut och utställningen "Av hjärtans lust" med en brokig blandning av hjärtan i olika former och färger har premiär. - Det blir en stor händelse. Museet har inte varit öppet för allmänheten sedan i mars. Därför är det extra festligt när vi kan visa vilken positiv förändring det är i och med att museet har renoverats både ut- och invändigt. Titta på fönstren, se på de gula färgerna som fasaden fått, säger Ingela Jacobsson, tillförordnad museichef. Hon gläds över det utbud som allmänheten erbjuds under fredagens evenemang som startar klockan 19. På plats finns Sällskapet för kreativ anakronism, klädda i medeltida dräkter. Dessutom finns det chans att se folkdräkter tack vare en nyligen gjord donation. Till stor del är det arkitekten Fabrizia Sollevis förtjänst att museet har fått sin nygamla utformning och färgsättning. Nyanserat har arkitekten arbetat med utgångspunkten att försöka få fram den känsla och struktur så som huskroppen ursprungligen såg ut.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.