Annons

"Mr Vannhög" ger ut bok om terror

Terrorattacken mot World Trade Center och Kennedymordet. Kjell Risbro, mest känd som "Mr Vannhög" , är aktuell med en ny bok som ges ut i dagarna.
Trelleborg • Publicerad 5 september 2007
"Idéer är det ingen brist på. Jag planerar ytterligare böcker", berättar Kjell Risbro.BILD: CLAES NYBERG
"Idéer är det ingen brist på. Jag planerar ytterligare böcker", berättar Kjell Risbro.BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Trauma är titeln på Kjell Risbros nya skapelse. Det är en skildring, som väver samman modern amerikansk historia med en fiktiv ramberättelse där romanfiguren Eskil är huvudpersonen.

– Han ställer frågor och försöker undersöka orsakerna till flygkraschen med en TWA-kärra i Atlanten 1996, 11 september-attacken och även mordet på Kennedy i november 1963, berättar Kjell Risbro, som fram till sin pension för tio år sedan var verksam som lärare i engelska på Vannhögskolan.

Annons

Risbro tror inte att Kennedy mördades av en enda person:

– Det är stört omöjligt. Mordet är inte en mans verk. Den utpekade gärningsmannen Lee Harvey Oswald kan omöjligt ha skjutit fyra skott med det ålderdomliga geväret inom loppet av 20 sekunder, då hans fordon svängde runt hörnan, menar Risbro. Passionen för skrivandet har han gett uttryck för i sina böcker, som han bekostat helt på egen hand.

Aktuella verket Trauma, med undertiteln Dramatiska, historiska skeenden, är hans tredje bok. Alla skildringar har hittills haft författarens alter ego, Eskil, guide och språkforskare i USA, som huvudperson.

Läsekretsen kan förvänta sig fler böcker som flyter ur Kjell Risbros penna.

– Jag har många uppslag, så det dröjer nog inte länge innan jag skriver på en ny bok.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons