Annons

Mp vill ha elskrot

Miljöpartiets Anders Svensson och Bo Cederhard föreslår att tekniska nämnden ska försöka få till ett insamlingsställe för el- och elektronikskrot i centrala Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 2 april 2003

De båda miljöpartisterna menar att Q8-macken vid Kontinentalplan är en lämplig plats. Förslagen förs fram i ett brev till tekniska nämnden och Kommunal teknik där de båda även framhåller att att det bör bli fler insamlingsställen både för farligt avfall och för el- och elektronikskrot i kommunen. Enligt de båda är insamlingen av hushållens farliga avfall en av de viktigaste delarna av avfallshanteringen. I brevet beskrivs situationen i kommunen idag: insamling av farligt avfall finns vid återvinningscentralerna i Persåker och Smygehamn, vid Preem i Anderslöv och vid Q8 vid Kontinentalplan, batterier samlas in vid återvinningsstationerna och kommunen hämtar kyl- och frysskåp. De båda menar att tillgången på insamlingsplatser för farligt avfall är ganska bra, men att det på sikt behövs fler platser. Samtidigt hävdar de båda att det saknas ett centralt insamlingsställe för el- och elektronikskrot. Även det avfallet är enligt de båda miljöpartisterna farligt, eftersom de innehåller flera miljöfarliga ämnen. Men det finns även värdefulla metaller att ta tillvara i el- och elektronikskrot. Svensson och Cederhard menar att tekniska nämnden och Kommunal teknik bör påverka Sysav, Sydvästra Skånes avfallsaktiebolag, så att ett centralt insamlingsställe ordnas i Trelleborg.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons