Annons

MP har startat valrörelsen

Miljöpartiet i Trelleborg startar valrörelsen rekordtidigt. Redan på tisdagen stod Emil Samnegård och Amanda Sjärnqvist på Algatan med sin lilla gröna valbyrå på hjul.
Trelleborg • Publicerad 17 december 2013
Emil Samnegård och Amanda Stjärnqvist startade valrörelsen redan före jul. På tisdagen stod de på Algatan med sin lilla gröna valbyrå.
Emil Samnegård och Amanda Stjärnqvist startade valrörelsen redan före jul. På tisdagen stod de på Algatan med sin lilla gröna valbyrå.Foto: Lasse Bryggare

- Egentligen så är vi mest ute efter att hitta nya medlemmar som vill vara med och driva valrörelsen med oss, säger Amanda Stjärnqvist.

- Vi räknar med att gå framåt i valet och då behöver vi nya medlemmar som vill vara med i kommunpolitiken här i Trelleborg, fyller Emil Samnegård i.

Annons

Miljöpartiet erbjuder en rad utbildningar för den som vill lära sig mer om hur man driver politiskt arbete.

- Vi har utbildning i hur man talar offentligt och hur man skriver debattartiklar bland annat, säger Emil Samnegård. Alla som delar våra värderingar kan vara med på utbildningarna.

- Man behöver inte bli medlem för det, säger Amanda Stjärnqvist. Sedan är ju en hel del av oss som jobbar i Miljöpartiet i Trelleborg ganska nya, så vi lär oss själva också.

Under våren ska MP i Trelleborg även ordna en rad seminarier i olika ämnen.

- Och de är öppna för allmänheten också, säger Amanda Stjärnqvist.

MP tänker gå fram i valet som ett eget alternativ.

- Sedan får vi se hur vi ställer oss efter valet, säger Emil Samnegård. Vi är beredda att ta ansvar för Trelleborgs kommun, men vi måste först avvakta valutgången för att se hur vi gör det bäst.

MP kommer bland annat att trycka mycket på integrationsfrågor och ungdomsfrågor i valrörelsen.

- Vi är SD:s största motsats, säger de båda.

Miljöpartiet ska även driva valrörelse på både facebook och twitter i Trelleborg.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons