Annons

Motståndarna fortsätter kampen mot ringvägen

Tisdagen var en tung dag för ringvägsmotståndarna. Dagen efter fullmäktigemötet, där den kontroversiella fördjupade översiktsplanen antogs, var besvikelsen stor.
Trelleborg • Publicerad 28 maj 2014
Foto: Hasse Holmberg

– Det känns tragiskt. Jag hade en liten förhoppning om att det kanske ändå inte skulle bli något beslut igår. Att man skulle avvakta till efter valet och inte ha så bråttom, säger Rikard Lehmann, ordförande i Naturskyddsföreningen i Trelleborg och aktiv i nätverket Hamngruppen.

Beslutet innebär att en bred majoritet bland fullmäktiges politiker förordar att man leder trafiken från E 6 till hamnen österifrån via Hedvägen till Västra ringvägen och upp till 108:an. Där fortsätter den österut förbi Kyrkoköpinge, Mellanköpinge och Östra stranden innan den leds ner till hamnen. Men trots att kommunens intention är klar så återstår många strider. Länsstyrelsen och Trafikverket är motståndare till den lösningen.

Annons

– Nu sitter kommunen fast i en process som kommer att ta lång tid och som kommer att ställa till bekymmer för invånare längs leden som fortsätter att oroa sig för framtiden, säger Rikard Lehmann.

Han var på fullmäktigemötet i går kväll, men var inte särskilt nöjd med debatten.

– Allt tal om att det här skulle vara positivt för miljön är ett stort hyckleri. Jag tycker att man bäddar in Trelleborg mellan en ringväg och färjorna, säger Rikard Lehmann, som dock var nöjd med uppslutningen. Mer än hundra personer tog sig till Parken för att lyssna på mötet.

– Det kändes bra. Vi har gjort många insatser för att uppmärksamma folk på vad det är som håller på att hända, säger han.

Madeleine Brandin är ordförande i Hamngruppen. Hon säger att kampen mot ringvägen kommer att fortsätta.

– Det måste den. Hur får vi fundera lite grann på. Vi får hämta oss lite först, det var en jobbig kväll. Men det kändes hoppfullt att så många hade kommit dit, det var en kraftfull manifestation, säger Madeleine Brandin.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons