Annons

Motorväg leder till störd nattsömn

Alla är inte vinnare med nya E?6:an. Boende längs väg 628 får sin nattsömn störd och kräver åtgärder.
Trelleborg • Publicerad 12 december 2011

– Trafiken har mångdubblats utanför vårt hus, säger en man som bor med sin familj längs väg 628, endast tolv meter från vägbanan.

Väg 628 går öster om Skegrie och ansluter till E 6:ans på- och avfartsväg norr om samhället. Tidigare gick trafiken till och från E 6 på Skegrie byaväg, men leds nu längs väg 628, förbi den nybyggda förskolan och villabebyggelsen på Söderängen, Norrängen, Axvägen och Rågvägen.

Annons

– Vi visste att det skulle bli så, men vi var väl lite naiva och trodde att det mest skulle vara personbilar som körde förbi, men det är även en hel del tung trafik. Det går inte en natt utan att vi vaknar av trafiken, säger mannen.

Han har skickat ett brev till Trelleborgs kommun och har även varit i kontakt med Trafikverket för att få till stånd 50 kilometer i timmen på hela sträckan och bullerskydd. Men hittills har responsen varit ljum.

– Kommunen säger att det inte är deras väg och hänvisar till Trafikverket. Men det är ju kommunen som velat ha en motorväg, och även om de inte bestämmer över den här vägen så kan de väl i alla fall stötta sina invånare som fått problem, säger han.

Marie Minör, Trafikverkets projektledare för E 6-bygget, säger att man kommer att behandla klagomålen inom kort.

– Visst har det blivit en trafikökning, men när avfarten vid Maglarp blir klar så tror jag att det avlastar trafiken på väg 628, säger hon.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons