Annons

Motorshow besökte Trelleborg

Stora hjul och vrålande motorer lockade ett par hundra trelleborgare till grusplanen vid Köpingeskolan på måndagskvällen. Det var den tyska motorshowen med familjen Aranis Klaas som gjorde årets Sverigepremiär i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 19 maj 2003
BILD: Jenny Isaksson
BILD: Jenny IsakssonFoto: 

BILD: Jenny Isaksson Stunttricks på motorcyklar - som att köra genom ringar med eld och att hoppa över sju parkerade bilar - inledde showen vars yngste deltagare bara var sju år och körde egen minimotorcykel. Med hjälp av en ramp fick förarna upp vanliga personbilar på sidan och kunde köra på två hjul. För de fyra tjejer ur publiken som bjöds in på arenan blev det en lite udda åktur. Att motorsport skulle vara något enbart för killar märktes åtminstone inte i går kväll. Systrarna Ellinor och Louise Horvath tillsammans med kompisen Josefin Kvist var klart imponerade av de stora monsterbilarna, amerikanska pickuper med stora traktorhjul. - Jag har bara sett dem på tv förut, sade Ellinor Horvath medan kompisen Josefin hade sett riktiga förut. - Då körde de och sladdade och så krossade de andra bilar, förklarade hon. Och det var precis vad de gjorde även under showen i går. De körde över och fullkomligt krossade de gamla skrotbilar som tidigare i showen hade använts till att slå runt i, att krocka med och köra genom brinnande plankor med. Trots alla våghalsiga stunttrick tycktes ändå monsterbilarna vara det som dragit mest folk. - Hade de visat upp de först så hade man kunnat gå sedan, menade Mats Freij som tittade på showen tillsammans med sonen Rasmus Freij sittande på axlarna. Anledningen till att just monsterbilar är så häftiga är, enligt Mats Freij, helt enkelt att de är annorlunda. - Det är för de stora däcken och de kraftiga motorerna. Det är något annat än vanliga bilar. Motorshowen med Aranis Klaas är en av Europas största och efter premiären i Trelleborg i går kväll kommer motorsällskapet åka likt en cirkus runt i Sverige med nya shower varje dag. - Vi ska vara i Sverige i hundra dagar och det är aldrig två dagar på samma ställe, förklarade kvällens konferencier.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons