Annons

Motorjubileum i Beddinge firas med veteranträff

Någon tävling mellan veteranmotorcyklar för att fira att det var 75 år sedan Bedingeloppet hölls första gången blir det inte efter att Vägverket dragit tillbaka tillståndet. Men jubileet kommer att firas i alla fall. Arrangörerna har nu bestämt sig för att i stället hålla en mindre veteranträff.
Trelleborg • Publicerad 10 augusti 2004
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Bland annat kommer den så kallade "Bedingemaskinen" att startas och visas upp. 1930 ställde Folke Mannerstedt upp med "Bedingemaskinen ", en Huskvarna i 350-kubiksklassen. Den var konstruerad så att föraren låg på knä och körde, allt för att förbättra prestanda och körförmåga hos maskinen. Den har under en tid varit utlånad från Husqvarna fabriksmuseum och visats på Trelleborgs museum. Förutom veteranträff kommer även en utställning om Bedingeloppen mellan 1929 och 1931 att visas upp på Granhyddan. Träffan startar klockan 11 på söndag den 15 augusti.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons