Motorcyklist döms för olovlig körning

En man bosatt i Trelleborg körde i juli förra året motorcykel utan att ha rätt till det, och kolliderade med en personbil.
Trelleborg • Publicerad 8 mars 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Hasse Holmberg / TT

Mannen åtalades dels för att ha kört tung motorcykel utan korrekt tillstånd, och även för vårdslöshet i trafik eftersom han kolliderade med en personbil.

Det var den 6 juli 2017 som mannen gjorde en omkörning på Stavstensvägen i Trelleborgs kommun. Mannen körde i en högre hastighet än den tillåtna, och kolliderade med en mötande bil.

Tingsrätten finner det bevisat att mannen inte hade rätt att framföra fordonet. Men på frågan om mannen gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafik är det mer oklart.

Tingsrätten kommer fram till att bevisen som presenterats inte kan anses ställa det utom rimligt tvivel att mannens körning var det som ledde till olyckan. Därför frias mannen från den åtalspunkten.

Den misstänkte mannen förekommer under 29 punkter i belastningsregistret, främst olovlig körning. Tingsrätten dömer honom för grov olovlig körning, och bestämmer påföljden till en månads fängelse.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.