Annons

Motiv från förr på Valen

Ett vykort betyder så mycket. Motiv från förr visades i en skärmutställning på Valens köpcentrum på lördagen, vilket lockade dit både unga och gamla.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2006
Staden i svartvita bilder. Fotogafier från gamla tiders Trelleborg betraktas här av Arne Olofsson. BILD: TOMAS NYBERG
Staden i svartvita bilder. Fotogafier från gamla tiders Trelleborg betraktas här av Arne Olofsson. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Färjor, Albäcksstugan och restaurang Solfjädern. Många av åskådarna fick något nostalgiskt i ögonvrån när de fick se svartvita fotogafierna på vykorten. Det är andra året i rad som Trelleborgs vykortsklubb arrangerar Vykortets dag.

– Titta där! På den här gatan lekte jag när jag var barn, spelade boll och lekte cowboy och indian, minns Sonja Andersson, som nyfiket betraktade en av bilderna från Norregatan, precis vid S:t Nicolai kyrka.

Annons

Sonja Andersson bodde vid gatan under åtta år, mellan 1940 och 1948.

Närmare 180 bilder visades i skärmutställningen och föreningens ordförande Thomas Sivhed är mycket nöjd med urvalet, som i huvudsak är vykort från när det förra seklet var ungt.

– Bilderna speglar den tidens historia. Här finns alla möjliga byggnader och olika situationer. Kolla bara på vykorten från den stränga isvintern i början av 1920-talet, säger Thomas Sivhed.

Utställningen på Valen pågick under fyra timmar, från klockan 9 fram till 13.

– Det är inte bara vykort som levandegör gamla tider. Vår förening har även samlare som är intresserade av föremål tillverkade på Trelleborgs glasfabrik och även rustik keramik, som gjorts här i staden.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons