Annons

Motionsföreningar slår sig samman

Träningscentret Trelleborg blir det nya namnet när Motionsklubben och Trelleborgs gymnastikförening slår sina påsar ihop.
Trelleborg • Publicerad 22 juni 2005

I början av maj skrev Allehanda om planerna på att slå ihop Motionsklubben och Trelleborgs gymnastikförening, TGF. Klubbarna har länge funderat på en sammanslagning. Tillsammans hoppas de kunna erbjuda ett bredare program och dessutom parallella träningspass. Något för hela familjen helt enkelt.

Motionsklubben har lockat lite äldre kvinnor medan barnfamiljerna har sökt sig till TGF. Nu vill man samla alla under samma tak.

Annons

För några veckor sedan hölls ett extrainsatt möte för båda klubbarna tillsammans. Då diskuterade man sammanslagningen. Tillsammans har föreningarna cirka 1 000 medlemmar.

– Vi var lite nervösa för hur våra medlemmar skulle känna. Det är viktigt att alla är nöjda. Men vi fick väldigt positiv respons, säger Marie Doggart, ordförande i TGF.

Hon valdes till ordförande i den nya föreningen. Motionsklubbens ordförande Gerty Teltscher valdes till vice ordförande. En helt ny styrelse utsågs också.

– Det blev väldigt bra. Styrelsen har representanter från båda föreningarna, säger Marie Doggart.

Nu finns också ett namn för den nya föreningen: Träningscentret Trelleborg.

– Det är ett namn som kan förena alla våra sektioner: aerobic, motion och barnträning. Det känns modernt och visar att det ligger centralt, säger hon.

Träningscentret Trelleborg kommer att hålla till på Söderslättsgymnasiet från och med i höst. Nu pågår diskussioner med kommunen om tillgång och tider. Under sommaren fortsätter man som två föreningar ett tag till. Motionsklubben kommer att ordna sommargympa och TGF har verksamhet juli ut.

På Mikaeli marknad kommer den nya föreningen att presenteras.

– Vi kommer som vanligt ha en uppvisning och presenterar samtidigt höstschemat, säger Marie Doggart.

Hon är nöjd med utvecklingen.

Annons

– Det känns väldigt spännande. Detta är ett steg i rätt riktning, menar hon.

0410-545 41

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

TRELLEBORGSofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons