Motionerar fast han inte får

Trelleborg • Publicerad 16 mars 2007

Ulf Persson, som är ersättare i kommunfullmäktige i Trelleborg för skolpartiet, har lämnat in en motion om bättre trafikmiljö i Västra Tommarp.

Men enligt kommunallagen är det bara ledamöter som får lämna in motioner, inte ersättare

– Ulf Persson kan lämna in en motion om han vid vid ett sammanträde går in i stället för skolpartiets ordinarie ledamot Claes Henriksson, säger Johnny Sjöstedt, kanslichef på Trelleborgs kommun och sekretare i kommunfullmäktige. Då får han samma rätt som ordinarie ledamöter.

Det är ett sätt för att kommunfullmäktige ska kunna behandla det inlämnade brevet som den motion det var tänkt att vara. Ett annat sätt är att ordinarie ledamot Claes Henrikssons skriver under motionen och gör den till sin.

Motionen handlar dock inte om skolpolitik utom om trafikmiljön i Västra Tommarp, där Ulf Persson själv bor. Han vill att kommunen ser till att trafikdämpande åtgärder genomförs i Skegrie och Västra Tommarp, att det blir bättre busshållplatser i Västra Tommarp, att det blir cykelbana från Skegrie till Trelleborg samt att trafiken i korsningen Tommarpsvägen/Hedvägen regleras.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.