Annons

Motioner väckte debatt

Ett par motioner väckte debatt på måndagens sammanträde i Trelleborgs kommunfullmäktige. Däremot var det ingen som ville tala om den nya drogpolicyn, trots att det var temat för kvällen.
Trelleborg • Publicerad 28 februari 2005

Trots att drogförebyggande arbete var temat för kvällen var det ingen i kommunfullmäktige som ville diskutera den nya policyn för tobaks-, alkohol och drogförebyggande arbete.

Efter att regeringens narkotikasamordnare Björn Fries talat verkade ämnet uttömt, trots att det var temat för måndagens sammanträde i kommunfullmäktige, den första temakvällen i fullmäktige i Trelleborg.

Annons

Fullmäktige beslöt direkt att anta den nya policyn, som i och för sig diskuterats i alla nämnder och även varit ute på remiss hos ett antal andra instanser.

I stället var det ett par motioner som väckte debattlustan. Först ut var mp: s motion om att kommunen borde rensa alger året om längs kommunens stränder.

Med hänvisning till miljönämndens yttrande, som sade att algproblematiken ska ingå som en del i kommunens samlade miljöhandlingsprogram, verkade alla nöjda med att motionen skulle anses vara besvarad. Även kommunalrådet Lars Christenssons (m) motion om att de kommunala bolagen skulle handla upp nya revisorer i samband med bolagsstämmorna 2005 väckte debatt – och votering.

– Det går inte att gör annat än att avslå motionen eftersom bolagens revisorer redan är upphandlade fram till 2007, sade kommunalrådet Egil Ahl (s).

Lars Christensson ville däremot att kommunfullmäktige skulle anse motionen besvarar och ge ombuden i uppdrag att aktualisera frågan 2007.

Med siffror 41 för, 8 emot och 2 som avstod beslöt fullmäktige dock att avslå motionen.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons