Annons

Motioner blir inte svarslösa

Oppositionsrådet Catherine Persson (s) fick medhåll i kommunstyrelsen när hon kritiserade förslaget att ett antal motioner skulle lämnas över till infrastrukturberedningen.
Trelleborg • Publicerad 9 februari 2007

På kommunstyrelsens sammanträde i torsdags fick Catherine Persson gehör när hon ville att frågan om ett antal motioner och medborgarförslag skulle bordläggas.

Det handlar om motioner och förslag som alla rör E 6 och infrastrukturen i Trelleborg. Förslaget till beslut var att motionerna och medborgarförslagen skulle lämnas över till infrastrukturberedningen och att det skulle vara svaret.

Annons

– Jag hade två invändningar mot det, säger Catherine Persson.

Hon menar dels att den som lämnat in motionen på det sättet inte får någon chans att tala för sin sak i kommunfullmäktige utan bara om själva beslutet att lämna över motionen till beredningen, dels att infrastrukturberedningen inte fått något klart uppdrag av kommunstyrelsen.

Catherine Persson kritiserar också att infrastrukturberedningens sammansättning inte följer valresultatet utan bara har en representant för varje parti.

Ulf Bingsgård (m), kommunalråd i Trelleborg, menar att beredningens syfte är att ta fram de olika partiernas åsikter.

– Jag tycker det är småaktigt att kräva full proportionalitet i en sådan här beredning. Det är viktigare att alla partierna finns med än att man har ett antal socialdemokrater där som inte säger något utan bara sitter och nickar med, menar Ulf Bingsgård.

När det gäller motionerna säger Ulf Bingsgård att bordläggning var ett alternativ som fanns med i diskussionerna före mötet.

– När beredningen kommer med sitt förslag kan kommunfullmäktige svara på motionerna och förslagen med hänvisning till det. Då får de berörda också chansen att för fram sin sak i fullmäktige, säger han.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons