Annons

Motion obesvarad efter tre år

Tjugotre motioner i Trelleborgs kommun ligger på vänt för ett slutgiltigt beslut. Det kan konstateras efter en genomgång av hur många motioner som ännu inte är färdigbehandlade i kommunfullmäktige.
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2002

Det stora flertalet av de skriftliga skrivelser av politikerna ligger ute på remiss på en eller flera nämnder för råd och konsultation. Allra längst har den motion som Lars-Eric Brandt lämnade in oktober 1998. Motionen har rubriken Arbetsstimulerande åtgärder 1999-2001. Kommunstyrelsen ska avge yttrande om motionen, står det i motionsförteckningen. - Det är för jäkligt att det ska ta tre till fyra år för en motion att bli besvarad. Det är nonchalant att man inte prioriterat min motion bättre. Den handlar om arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Nu har den legat på vänt så länge att den är inaktuell. Men jag ska lämna in en uppdaterad version, säger Brandt som säger sig vara förvånad över att det dröjt så länge med en behandling av skrivelsen. - Min motion är inte särskilt svår, den är ganska enkel och borde tagits upp i fullmäktige för länge sedan, anser han. Andra motioner som också hamnat långt ned i prioriteringen är moderaten Sonny Hildings skrivelse om avtal om underhållskyldighet mellan makar. Ärendet har redan varit uppe i fullmäktige men har återremitterats till socialnämnden i väntan på regeringens utredning "Bo tryggt - betala rätt". Kaija Green, spi, har också fått vänta under en längre tid på slutgiltigt svar om hennes förslag att upprätta en barnjour. Motionen fick nyligen avslag av skolnämnden som menade att det redan finns resurser som täcker det behov som finns för krisdrabbade barn. Partilöse Timmy Ohlson, som har skrivit åtskilliga motioner sedan han kom in i den kommunala politiken genom kristdemokraterna förra valet, har sex motioner som är obesvarade, bland annat "Demokratin måste försvaras, Att hålla fullmäktigemöten i Smyge och Anderslöv och Att två gånger om året ordna allmänpolitiska debatter i samband med ordinarie fullmäktigesammanträden. Andra skrivelser som ligger på vänt är bland annat Lars Arne Christiansons förslag att använda etanol som fordonsbränsle. Sune Larsson (c) som vill att en lokal förtroendenämnd, patientnämnd, tillsätts i Trelleborgs kommun.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons