Annons

Möteslokalerna snart för alla öron

Hörselnedsättningar är en av de snabbast växande funktionsnedsättningarna enligt Lilian Müller, samordnare för tillgänglighetsarbetet i Trelleborg. På tisdag tas kommunens nya investering av en portabel hörslinga för första gången i bruk.
Trelleborg • Publicerad 23 februari 2014
Öra.
Öra.Foto: 

- Vi hoppas att det här ska vara en bra investering. De kan användas i alla lokaler och till och med utomhus om det skulle behövas. Behöver vi så är det enkelt att utöka systemet, det är en flexibel och mindre kostsam lösning än om vi skulle installera fasta hörslingor.

Det rör sig om tio stycken portabla enheter, med en trådlös mikrofon och mottagare vardera, som kommer att kunna bokas inför sammanträden, konferenser och olika verksamheter. Av kommunens cirka 180 fastigheter, är det i nuläget är det endast Parken som har en fast hörslinga inbyggd. Men i nästa vecka blir det ändring på det. Den nya portabla utrustningen invigs på tisdag i samband med att tillgänglihetskommitén sammanträder på museet.

Annons

Vanligt problem

Visslande hörapparater, viktiga ord som försvinner i bullriga lokaler och avtagande koncentration bland mötesdeltagarna. Synpunkterna som under en längre tid strömmat in till kommunen har handlat om just avsaknaden av hjälpmedel för personer med hörselnedsättning. Även personer med hörapparat kan ha svårt att delta i möten på samma villkor som alla andra, berättar Laila Müller.

Maria Sällberg
Hanna Folkemark-Ellborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons