Annons

Mötesfri väg norr om Svedala

Nu ska väg 108 byggas om och bli mötesfri mellan Klågerup och Holmeja norr om Svedala.
Trelleborg • Publicerad 13 april 2012

Enligt Trafikverket ska ombyggnadsarbetena starta under hösten efter en ovanligt lång planeringstid. Planen för arbetet har överklagats, men överklagandena har nu fått slutgiltigt avslag.

Vägen ska bli fyrfilig och mötesfri. Vid korsningarna mot Malmö airport och in mot Klågerup blir det rondeller. Vid Hyby byggs en planskild korsning.

Annons

Först blir det arkeologiska utgrävningar och själva de fysiska arbetena med vägen börjar sedan på senhösten. Den nya vägen ska enligt planerna vara klar till sommaren 2014.

Under byggtiden blir det en del svårigheter att komma fram på vägen. En helg kommer vägen att stängas av helt och hållet men under resten av byggtiden ska det vara dubbelriktad trafik. Under vissa tider och på vissa ställen blir det på provisoriska vägar.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons