Annons

Möte om Thysellslokalernas framtid

Efter Thysells beslut att lägga ned verksamheten och sälja sina lokaler föds frågan om vem som ska ta över lokalerna. Nu planeras det för ett möte med representanter från Thysells, kommunen och en mäklarfirma för att diskutera framtiden.
Trelleborg • Publicerad 25 april 2011
Foto: Claes Nyberg

Mötet är inplanerat till torsdagen den 28 april.

– Thysells kontaktade kommunen och ville att vi skulle vara med. Det är en stor fastighet och en framtida fastighetsägare kommer att ha stor inverkan på Anderslöv, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård (M).

Annons

Kommunalrådet ser Anderslöv som en av kommunens utvecklingsorter och han är positivt inställd till det inplanerade mötet.

Kommer det att bli ett nytt centrum?

– Det är för tidigt att svara på, vi har ju inte haft mötet än. Men det är klart att det hade varit trevligt med lite liv i området. Troligen blir det ju inte en ny möbeljätte utan mer än en verksamhet.

Ulf Bingsgård avslöjar att han under en längre tid varit involverad i turerna kring möbelaffärens öde.

– Jag har haft kontakt med Roland Thysell under en längre tid och nu när det är definitivt att de ska avveckla verksamheten så får vi sitta ner och diskutera till att börja med.

Louise Löfgren
Oskar Forsberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons