Annons

Möt kocken

Joakim Borglin står och steker potatis och en wienerschnitzel på stekhällen i köket innanför restaurangen och kafeterian på M/S Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 3 juli 2009
Joakim Borglin lägger sista hand vid en klassisk schnitzel.
Joakim Borglin lägger sista hand vid en klassisk schnitzel.Foto: 

Hettan stiger från stekhällen. Det är svettigt att jobba i kabyssen ombord.

– Ibland kan man gå in i kylrummet bara för att svalka av sig, berättar han.

Annons

Joakim Borglin har arbetat som kock i land tills för några år sedan då han sökte sig till sjöss.

– Det var väl saltvattnet som drog mig tillbaka, säger han och skrattar. Jag är närmast tillverkad till sjöss. Både min mamma och min pappa jobbade till sjöss.

Joakim Borglin arbetade under en del år hos sin far som drev en cateringfirma.

– Han var hård och ställde krav. Det är jag tacksam för i dag, eftersom jag lärde mig enormt mycket.

Joakim Borglin lägger upp wienerschnitzeln med de sedvanliga tillbehören innan han skrapar av och gör i ordning stekhällen.

– Nu är det dags för besättningens mat, säger han och ställer in sex gigantiska köttfärslimpor som han förberett i ugnen.

Joakim Borglin bor i Malmö och har en stor dröm.

– Det vore att få arbeta med Gordon Ramsay. Han vet vad han pratar om, även om det kan bli lite överdrivet när man ser hans program. Det gäller ju att göra tv.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons