Mordmisstänkt häktades

Tingsrätten i Trelleborg häktade på måndagen den 43-årige ystadbo som misstänks för mordet i torsdags i närheten av Sjöbo.
Trelleborg • Publicerad 27 januari 2003

43-åringen greps efter ett bråk i en fastighet i Eggelstad, mellan Sjöbo och Lövestad på torsdagskvällen. En 50-årig man dödades med ett stick med något vasst föremål. 43-åringen anhölls under torsdagsnatten och har nu alltså även häktats, på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp. Förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar, så inget är känt om 43-åringens motiv eller hur han ställer sig till anklagelserna. Så vill också åklagaren ha det, för att vittnena i den kommande rättegången ska kunna höras förutsättningslöst. Häktningen skulle ha hållits i Ystads tingsrätt, men flyttades till Trelleborg beroende på att 43-åringen sedan tidigare är misstänkt för narkotikasmuggling via Trelleborg. Det målet väntar ännu på att åtal ska väckas. 43-åringen belades med restriktioner under sin tid i häktet, för att inte kunna kommunicera med sin omvärld eller följa med i vad massmedia rapporterar. Han ska också genomgå sinnesundersökning. Senast den 10 februari ska åtal vara väckt mot 43-åringen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.