Annons

Mordgåtor lockade många

Lösa mord i grupp. Kan det vara något? Ja tydligen.
Trelleborg • Publicerad 10 augusti 2012
Från början var tanken att det skulle vara en aktivitet för turister, men numera håller Ulrika Olsson ofta i aktiviteten i form av ett konferensarrangemang.
Från början var tanken att det skulle vara en aktivitet för turister, men numera håller Ulrika Olsson ofta i aktiviteten i form av ett konferensarrangemang.Foto: Tom Wall
– Vi är här för att vi är så glada för deckare, säger Lisbet Truedsson som klurar över den första ledtråden tillsammans med sin syster Gunnel Liljekvist.
– Vi är här för att vi är så glada för deckare, säger Lisbet Truedsson som klurar över den första ledtråden tillsammans med sin syster Gunnel Liljekvist.Foto: Tom Wall

Mordgåtorna som har kombineras med stadsvandring blev en populär sommaraktivitet bland trelleborgarna.

På torsdagskvällen var det dags för sommarens sista mordgåta med stadsvandring. Gabriella Rönnow som är turistassistent på Trelleborgs turistbyrå var den som upptäckte aktiviteten.

Annons

– Vi ville förnya oss och testa något nytt eftersom vi inte har bussturerna längre. Jag hittade den här aktiviteten på en sajt, säger hon.

Från början var tanken att mordgåtan skulle arrangeras i Smyge, men till slut föll valet på Trelleborg.

– Utöver de som har anmält sig varje gång har det ofta dykt upp flera. Förra gången hade vi 27 deltagare, säger Gabriella Rönnow.

Hur det blir nästa år är inte bestämt än. Men reaktionerna hos de som har besökt aktiviteten har varit väldigt positiva. Gabriella Rönnow berättar att vissa till och med har kört till Ystad för att få ännu mer av mordgåtorna.

– Jag kan mycket väl tänka mig att det blir en ny omgång med mordgåtor nästa år, säger hon.

Även Ulrika Olsson, som är den som håller i mordgåtorna, är nöjd.

– Det har gått över förväntan i Trelleborg, och blivit mycket av en familjeaktivitet, säger hon.

Idén fick Ulrika Olsson som bor i Ystad tack vare alla tyskar som är tokiga i Wallander och besöker staden. Men det är Ulrika Olssons syster som ligger bakom klurandet. Sedan 2005 har det sammanlagt blivit tretton olika mordgåtor.

– Hon och jag diskuterar vad vi ska ha för mord. Sen funderar hon lite och hjälper mig med att skriva dem, säger Ulrika Olsson.

Gunnel Liljekvist och Lisbet Truedsson är med för första gången.

– Jag tror inte att vi löser det, men det verkar väldigt spännande, säger Lisbet Truedsson.

Karin Ohlsson
Madeleine Gripsten
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons