Annons

Mordförsöksdömda överklagar domen

Båda de män som i mitten av maj dömdes för mordförsöket på en 22-årig trelleborgare överklagar sina domar till hovrätten. Även trelleborgaren överklagar tingsrättens dom och kräver högre skadestånd.
Trelleborg • Publicerad 10 juni 2005

Den 17 maj dömdes två Malmöbor, en 22-åring och 25-åring, till vardera sex års fängelse för mordförsöket på en 22-årig trelleborgare.

Nu har båda överklagat sina domar till hovrätten. 25-åringen hävdar att han är oskyldig och kräver att hovrätten ska ogilla åtalet eller åtminstone sänka straffet.

Annons

Den dömde 22-åringen erkände under rättegången i Trelleborgs tingsrätt att han misshandlat trelleborgaren men nekade till att ha gjort sig skyldig till mordförsök. Han kräver därför att han ska dömas enbart för misshandel och inte för försök till mord. Strax innan rättegången i tingsrätten berättade 22-åringen i polisförhör att det var 25-åringen som sköt trelleborgaren och att han själv inte varit medveten om några planer på att söka upp trelleborgaren tidigare. Han ska bara ha hjälpt sin kamrat i vad han trodde var ett bråk mellan kamraten och trelleborgaren.

Att han inte berättade detta förrän kort innan rättegången hölls förklarar han med att han trodde att kamraten själv skulle berätta om det.

Tingsrätten dömde de båda att tillsammans betala 150000 kronor i skadestånd till den skjutne trelleborgaren. I sina överklaganden yrkar båda på att hovrätten sänker beloppet.

Trelleborgaren å sin sida har också överklagat tingsrättens dom och kräver att skadeståndet höjs till 250000 kronor, alltså den summa som han krävde i samband med rättegången i tingsrätten.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

$LOC_ON$TRELLEBORG$LOC_OFF$
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons