Annons

Mordförsöketrekonstruerades

Trelleborg • Publicerad 28 februari 2005
Polisens tekniker dokumenterade hela händelseförloppet, så som vittnen minns den, med videokamera inför rättegången. BILD: MÅRTEN SVEMARK
Polisens tekniker dokumenterade hela händelseförloppet, så som vittnen minns den, med videokamera inför rättegången. BILD: MÅRTEN SVEMARKFoto: 

Polisen spärrade på söndagsförmiddagen av Trelleborgs Stortorg för en rekonstruktion av mordförsöket den 23 januari.

Fyra män sitter häktade misstänkta för dådet, då en 22-årig man blev skjuten i höften och knivskuren i ansiktet när han klev ut från en restaurang vid torget.

Annons

Rekonstruktionen gjordes, tillsammans med en video-dokumentation, för att ge en bild av händelseförloppet inför den stundande rättegången i intilliggande Trelleborgs tingsrätt.

Vittnen till händelsen fick guida polisen under rekonstruktionen, men däremot var det inte de misstänkta utan frivilliga så kallade "figuranter", ihopsamlade av polisen, som fick gå i i rollerna.

Lars Thulin

TRELLEBORG.
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons