Annons

Mordförsök på Tysklandsfärja

En polsk man utsattes under måndagskvällen för mordförsök och rån ombord på en av färjorna från Tyskland till Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 18 april 2007

Den 36-årige polske mannen anlände till Trelleborg med färjan från Sassnitz vid 22-tiden på måndagskvällen.

Han tog då kontakt med tullen och berättade att två män överfallit honom ute på däck, misshandlat och rånat honom.

Annons

Tulltjänstemännen kontaktade i sin tur polisen. En av de båda männen ska ha hållt fast mannen medan den andre misshandlade honom.

De ska ha talat till honom på polska och hotat med att kasta honom överbord.

– Därför rubricerar vi det som mordförsök, säger Michael Mattsson, förundersökningsledare på polisen i Trelleborg. Männen ska även ha tagit mannens tillhörigheter som pengar och pass. Hur mycket pengar det handlar om vet Michael Mattsson inte men den polske mannen var på väg till Norge för en längre vistelse och hade pengar med sig för sitt uppehälle.

Händelsen ombord på färjan avbröts då någon kom ut på däck. Vem detta var vet inte polisen utan söker nu personer som varit ombord på färjan och hört eller sett något bråk.

– Vi söker den som gick ut på däck och som kanske gjorde iakttagelser av något som verkade vara ett bråk eller så.

Händelsen ska ha inträffat vid 21.30, alltså en halvtimme innan färjan kom till hamnen.

– Vi fortsätter nu utredningen med att kontrollera eventuella filmer, passagerarlistor och fordonslistor, säger Michael Mattsson.

Jenny Isaksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons