Annons

Mord och spöken på biblioteket till hösten

Trädgård, mord, spöken och brasiliansk kampsport. Bibliotekets höstprogram är minst sagt varierande. När programmet sätter igång i september är det också under ett nytt namn. Titeln "Sköna måndag" har skrotats och ersatts av "Kl 7".
Trelleborg • Publicerad 26 augusti 2008
Veronica Svensson, Mattias Palm, Marianne Ljungberg (ABF) och Jessica Åkerberg har laddat med en fullmatad kulturhöst på biblan. Bild: Claes Nyberg
Veronica Svensson, Mattias Palm, Marianne Ljungberg (ABF) och Jessica Åkerberg har laddat med en fullmatad kulturhöst på biblan. Bild: Claes NybergFoto: 

- Det blir mer flexibelt om vi inte behöver vara bundna till en viss veckodag. Den gemensamma nämnaren nu är i stället att alla evenemangen börjar klockan sju på kvällen, säger Mattias Palm, bibliotekarie i Trelleborg.

Programmet, som arrangeras tillsammans med ABF drar igång tisdagen den 2 september. Då föreläser Vivian Tisting, från Hallands trädgårdsförening, om hur man planerar en trädgård.

Annons

Det program som på förhand tros locka mest besökare är på Kulturhuset den 29 september. Då kommer den morddömda amerikanen Rickard Flinga och föreläser om sina tjugo år i ett Texasfängelse. Svenskättlingen Flinga utvisades till Sverige efter avtjänat straff och föreläsningen hålls på svenska.

- Föreläsningen är ganska dyr, så vi måste ta inträde, säger Marianne Ljungberg på ABF.

Den 11 november spökar det på biblioteket. Då berättar Stefan Isaksson om spöken i allmänhet och skånska i synnerhet.

- Vi har lagt föreläsningen i november och hoppas på kusligt väder, säger Mattias Palm.

Hösten avslutas den 1 december på Kulturhuset med en uppvisning i den brasilianska kampsporten Capoeira.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons