Annons

Moraliska möss lockar unga till skratt

Brandkapten Tapper och hans brandmän rycker ut för att hjälpa den som är hungrig, vilse eller ledsen. Mössens brandkår räddar nämligen alla som behöver räddas.
Trelleborg • Publicerad 21 mars 2007
Skådespelarna Baura L Magnúsdottir, Magnus Lundblad, Lise Edman och Ulf Eriksson gestaltar de modiga brandmännen i mössens brandkår. Bild:Tomas Nyberg
Skådespelarna Baura L Magnúsdottir, Magnus Lundblad, Lise Edman och Ulf Eriksson gestaltar de modiga brandmännen i mössens brandkår. Bild:Tomas NybergFoto: 
Kapten Tapper spanar efter mullvadar, möss och grodor i nöd. Bild:Tomas Nyberg
Kapten Tapper spanar efter mullvadar, möss och grodor i nöd. Bild:Tomas NybergFoto: 
Kapten Tapper med sina brandmän. Teater Pero ger föreställningen "Mössens Brandkår" för alla elever i årskurs ett. Bild:Tomas Nyberg
Kapten Tapper med sina brandmän. Teater Pero ger föreställningen "Mössens Brandkår" för alla elever i årskurs ett. Bild:Tomas NybergFoto: 

Ledordet i Teater Peros barnteater är medmänsklighet.

– Teater Pero är en av Sveriges bästa teatergrupper, säger kultursekreterare Rebbecca Segerhagen.

Annons

Hon menar att "Mössens brandkår" har allt man kan begära av en teaterföreställning för barn. Alla elever som går i årskurs ett har bjudits in till någn av de tre föreställningarna på Grand.

– Föreställningen har fart, musik och duktiga skådespelare. Sen finns det en tydlig moral som går hem hos barnen, säger Rebecca Segerhagen.

Och visst gick föreställningen hem hos den unga publiken. Inte minst den ledsna ukelelespelande grodan, gestaltad av Lise Edman, som fick en spontan applåd för sin sång.

– Den var jätteroligt, tyckte Pierre Strändie, som går i årskurs ett på Anderslövs skola.

– Sångerna och räddningarna var det bästa, säger Ida Larsen, som går i årskurs ett på Anderslövs skola. Efter föreställningen fick alla i publiken ett klistermärke. Klassföreståndarna fick ett exemplar av Ulf Nilssons bok "En dag med mössens brandkår", som föreställningen är baserad på.

– Det finns mycket i föreställningen som elever och lärare kan jobba vidare med i klassrummet, säger Rebecca Segerhagen. Självaste Kapten Tapper, alias Ulf Eriksson, stormtrivdes med den unga Trelleborgspubliken.

Ulf Eriksson har även stått för föreställningens musik, vilken inkluderar flera sångnummer. Såväl dragspel som ukelele dyker upp på scenen under föreställningens femtio minuter.

Teater peros gästpel arrangeras av skolförvaltningen och kulturförvaltningen. Den sista föreställningen ges idag.

Malin Sjöberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons