Annons

Mopedmarodörer förstörde golfbana

Tre mopedkörande ungdomar riskerar att få betala ett skadestånd på omkring 30 000 kronor, efter att de under natten till torsdagen ertappades med buskörning på Trelleborgs golfbana.
Trelleborg • Publicerad 11 juli 2003
BILD: MÅRTEN SVEMARK
BILD: MÅRTEN SVEMARKFoto: 

Spåren efter mopedsprättarna syns tydligt vid 15:e hålet. BILD: MÅRTEN SVEMARK En polispatrull hade av en händelse vägarna förbi golfbanan väster om Trelleborg, och såg strålkastarljus från tre moppar ute på golfbanan. Ungdomarna, killar i 15-16-årsåldern, kunde gripas efter viss jakt. Polisen kallade även dit ett par av killarnas föräldrar för en pratstund om skadegörelsen. Trelleborgs golfklubb är mitt uppe i sitt 40-årsjubileum den här veckan, och har en pågående tävling med uppemot 150 anmälda deltagare. Det var därför ingen glad överraskning som mötte banchefen Sune Nilsson på torsdagsmorgonen: - Det ser illa ut, kommenterar han. De har skadat omkring 35 procent av greenytan, gräsrötterna är sönderslitna. Och det har ställt till en del bekymmer. Vi har fått göra provisoriska lagningar. Inom 14 dagar får vi göra ett riktigt stort arbete. Sune Nilsson uppskattar reparationskostnaden av de känsliga gräsmattorna till omkring 30 000 kronor, och på frågan om klubben kommer att begära skadestånd av de ertappade ungdomarna svarar han "givetvis". - Det var vanligare förr att vi drabbades av den här sortens skadegörelse, berättar han. Man trodde att ungdomarna fått lite mer förstånd och inte bara var ute för att fördärva döda ting. Men det kommer ju nya 15-åringar, förstås. - De har sprätt ordentligt, och tydligen inriktat sig på att fördärva, suckar Sune Nilsson, som trots allt är glad att polisen lyckades haffa förövarna och dessutom pratade med föräldrarna.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons