Annons

Moms sänkte höjning av lunchpriser

Under två dagar kostade lunchen på Akka och Gröningen 69 kronor. Sedan sänktes priset till 62 kronor. ”Vi gick genast in och sänkte priset när vi fick klart besked om att restaurangmomsen hade sänkts”, säger kostchefen Ulrika Arnell.
Trelleborg • Publicerad 14 januari 2012
Foto: Jurek Holzer/SCANPIX

I höstas meddelade servicenämnden att lunchpriserna på Akka och Gröningen skulle höjas med 33 procent. Lunchen som tidigare kostade 52 kronor skulle från årsskiftet kosta 69 kronor. Men den kraftiga höjningen visade sig snart kunna sänkas, åtminstone delvis.

– Den förste januari var en söndag. Då höjdes priserna. På måndagen såg vi ett pressmeddelande på Skatteverkets hemsida om att restaurangmomsen hade sänkts. Då fattade vi genast beslut om att sänka priset och det gjordes på tisdagen den tredje, säger Ulrika Arnell.

Annons

De som direkt hann köpa ett tiokort utlovas kompensation i form av en extra måltid.

Förslaget om en sänkning av restaurangmomsen fanns ju redan i höstas. Varför tog ni inte hänsyn till det när ni beslutade om höjningen?

– Det pratades om det men vi ville inte räkna med det. Min erfarenhet är att inte vara säker på något förrän det finns på papper, säger Ulrika Arnell.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons