Annons

Mölla får grannar trots protest

Två bostadshus väster om möllan i Kyrkoköpinge får byggas. Byggnadsnämnden tar ingen hänsyn till att mölleföreningen tycker att utsikten skyms.
Trelleborg • Publicerad 21 oktober 2009
Foto: 
Kyrkoköpinge mölla utan vingar.
Kyrkoköpinge mölla utan vingar.Foto: 

KYRKOKÖPINGE. De två villorna ska byggas intill varandra och granne med möllan i Kyrkoköpinge. Möllan saknar för tillfället vingar, men när de är färdigbyggda och uppsatta vill mölleföreningen kunna låta vingarna snurra.

I ett tidigare brev till kommunen har föreningen påpekat att husen kommer att blockera vinden från möllan och att utsikten kommer att skymmas. Det ena av husen har en våning, det andra har 1,5 vilket mölleföreningen inte gillar. "Låga hus i gammal bymiljö är att föredra", har Göran Rosberg i mölleföreningen skrivit i ett debattsvar i TA.

Annons

Enligt stadsbyggnadschefen Stefan Ferm har politikerna i nämnden vägts in att ett av husen är i 1,5 plan.

– Man vägde också in hur stor olägenhet husen är för möllans drift. Det är ju ingen produktionsanläggning utan möllan kommer att användas mer på ett pedagogiskt sätt och det vägdes in i beslutet, säger Stefan Ferm.

Johan Silfversten Bergman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons