Annons

Möjligt med fri entré till museet

Kulturnämnden i Trelleborg säger ja till fri entré på Trelleborgs museum och Axel Ebbes konsthall. Förutsatt att kommunfullmäktige skjuter till pengarna.
Trelleborg • Publicerad 22 januari 2003

Det beslöt nämnden på sitt sammanträde i tisdags. Bakgrunden till att kulturnämnden tog upp frågan är en motion från vänsterpartiet med kravet att inträdesavgiften till museet och Ebbe-hallen ska slopas. I sitt yttrande om motionen framhåller kulturnämnden att barn och studerande redan har fri entré medan övriga betalar 20 kronor. Dessutom finns ett årskort för vuxna som kostar 75 kronor och berättigar till gratis inträde. - Entréavgiften infördes för några år sedan som ett alternativ till nedskärning inom musieverksamheten, skriver kulturnämnden i sitt yttrande. För närvarande får museet in ungefär 121 000 kronor per år i entréavgifter. - Självklart vore det dock önskvärt att kunna slopa entrén, så att avgiften aldrig förhindrar ett besök, skriver kulturnämnden. Nämnden ser positivt på motionen under förutsättning att kommunfullmäktige beviljar motsvarande höjning av anslaget. Kulturnämnden pekar även på att museets lokaler är utformade så att det rent praktiskt är svårt att ta betalt av alla besökare och menar att det är ytterligare ett argument för att slopa avgiften.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons