Annons

Mögelskador var kända redan i våras

Trelleborg • Publicerad 17 november 2006

Fastighetskontoret har vetat om mögelskadorna på Köpingeskolan sedan månaderna före sommarlovet.

Det bekräftar Gertie Lindberg på fastighetskontoret.

Annons

– Vi visste att det fanns mögel där redan i våras, men det var först i augusti som det stod klart att det hela hade accelererat, säger Lindberg.

Indikationer på att det inte stod rätt till var, enligt henne, när några lärare och elever mådde dåligt.

Rinnande ögon och besvär i slemhinnorna var en del av symptomen.

Det är inte första gången som Köpingeskolan tampas med mögelskador och allvarliga fuktproblem.

För åtta år sedan stod det klart att Trelleborgs kommun struntade i Yrkesinspektionens hårda kritik mot fuktskadorna på skolan.

Fastighetskontoret, som har ansvar för driften och underhållet, hade då valt att vänta i ett helt år innan saneringen av Köpingeskolan inleddes.

Förutom den genomgripande mögeljakten som vidtogs sommaren 1998 sanerades delar av byggnaden även 2002.

Mai-Britt Hansson, som är skyddsombud för fackförbundet Kommunal på skolan, bekräftar att det är en följetong med missförhållanden med miljön på Köpinge.

– Skolledningen och fastighetskontoret gjorde rätt som stängde skolan direkt, när det var signaler på att det inte stod rätt till, säger Mai-Britt Hansson.

Därefter fortsätter hon:

Annons

– Det är svårt och veta vad som är orsaken till mögelskadorna. Ett sjukt hus är sjukt av olika anledningar. Vi hoppas få svar på vad som är orsaken till de nya skadorna.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons