Annons

Modigaste bidraget vann

Trelleborg • Publicerad 16 februari 2007
Malin Nilegård, Josefin Kvist, Emma Nilsson och Madelene Jönsson mimade till "Pon de replay" på Ljungrenska skolans Melodifestival i går. Bild: Claes Nyberg
Malin Nilegård, Josefin Kvist, Emma Nilsson och Madelene Jönsson mimade till "Pon de replay" på Ljungrenska skolans Melodifestival i går. Bild: Claes NybergFoto: 

– Nu är det ju snart vår tur!!!

– Vi är bättre än alla andra.

Annons

– Nej, vi har inte en chans!

I en korridor på Ljunggrenska skolan står fyra tjejer i rosa klänningar och tränar. De dansar på led och räknar stegen. Men de sjunger inte.

– Nej, det ingår inte. Vi mimar till "Pon de replay", berättar Malin Nilegård.

I flera veckor har de tränat på sitt uppträdande i skolans Melodifestival som hålls varje år fredagen innan sportlovet. Årskurserna fyra till sex uppträder. Lågstadiet och förskolan är publik och jury.

– De har varit jätteduktiga och jobbat med detta en dag i veckan hela terminen. Det är roligt att det blev en sådan spridning med olika musikstilar, säger lärare Ann-Magaret Ahlberg.

Eleverna verkar också nöjda med underhållningen. I skolans matsal är det trångt och varmt. Strålkastare lyser upp de tävlande och ger en extra stjärnglans.

– Årets bidrag håller väl en ganska hög klass, säger Rikard Molin i årskurs sex, en av eleverna som skötte musiken.

Mest imponerad var han av bidrag fem, tre killar som framförde låten "Muffins".

– De sjunger själva vilket är modigt. Jag hoppas de vinner, säger han.

Att ta ton visade sig bli vinnarkonceptet. När tävlingen var över stod Erik Mårtensson, Brandon Nilsson och Mattias Wiborn som vinnare med sin "Muffins".

Annons

På andra plats kom Anton Persson, Oscar Rimpeläinen, Dennis Bjälk och Anton Vahlström med bidraget "Vi sitter i Ventrilo och spelar DotA". Som god trea kom Kajsa Fehrm och Erika Olsson med låten "Candyman".

Sofia Bergström

0410-545 63

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons