Annons

Modiga barn på väsenvandring

Det krävs starka nerver för att gå väsenvandringen på Borgen.
Trelleborg • Publicerad 2 november 2010
Egentligen är vättar väldigt små. Men just denna vätte förklarar att han har förvandlat sig och blivit tillfälligt stor. Peter Ross Lindholm trollband väsenvandrarna under tisdagskvällen med historier om det lilla folket.
Egentligen är vättar väldigt små. Men just denna vätte förklarar att han har förvandlat sig och blivit tillfälligt stor. Peter Ross Lindholm trollband väsenvandrarna under tisdagskvällen med historier om det lilla folket.Foto: Tomas Nyberg

Det är tisdag kväll och så mörkt på Trelleborgen att barn och föräldrar nästan snubblar fram. Marschaller här och där lyser upp vägen och hjälper besökarna. Väsenvandringen arrangeras av kulturförvaltningen.

– Akta! Där är Bäckahästen! Han vill lura upp alla barn upp på sin rygg och ta med dem ner till sitt vattenrike, varnar en skrämd gumma som egentligen heter Annci Almqvist.

Annons

Lite längre bort möter barnen en vätte. Han berättar att vättar bor i många hus och kräver hänsyn av människorna.

– Om du ska hälla ut hett vatten måste varna först: "Se upp där nere!", berättar han.

Henrik Kilefors
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons